RETOURNEREN EN RUILEN

Business-to-business

Als groothandel biedt Tex-O-Fun u de mogelijkheid uw artikelen te retourneren en te ruilen tegen de business-to-business voorwaarden. Zo kunt u bij Tex-O-Fun artikelen retourneren, bijvoorbeeld vanwege een manco, beschadiging en dergelijke, met uitzondering van de in de Algemene leveringsvoorwaarden, artikel 2, lid 6 genoemde artikelen, met inachtneming van de geldende retour en ruil inname kosten.

LET OP: Wij hanteren een bedrag voor retour inname van 14,00 euro excl. BTW per merk.

Tex-O-Fun is niet voorraadhoudend en de aangekochte artikelen kunnen uitsluitend tegen deze voorwaarden worden geretourneerd naar de fabrikant waar Tex-O-Fun haar artikelen betrekt.

Mocht u de bestelling willen retourneren, dan kan dit als deze:

  • Binnen de termijn van 8 dagen na ontvangst van de goederen wordt teruggestuurd.
  • In de zo oorspronkelijk mogelijke, niet beschreven, originele fabrieksverpakking zit.
  • Compleet en niet gebruikt is.

Geopende artikelen die niet voldoen aan het bovenstaande blijven uw eigendom. Wij sturen deze artikelen naar u terug en brengen de gemaakte kosten in rekening. Sommige artikelen kunt u alleen retourneren als de verpakking ongeopend is.

Dit geldt onder andere voor artikelen:

  • Die duidelijk voor persoonlijk gebruik zijn.
  • Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden.
  • Raadpleeg voor meer informatie onze Leveringsvoorwaarden.

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel is het volgende van belang:

  • Voeg altijd de factuur bij uw retourzending, inclusief opgave van de retourreden.
  • Stuurt u meer dan een pakje terug en heeft u maar een factuur, voeg dan bij de andere pakjes een briefje met daarop uw naam, adres en ordernummer.

Buiten de mogelijkheid om de bestelling naar ons terug te sturen, bestaat ook de mogelijkheid langs te komen op ons kantoor in Enschede om te ruilen of te retourneren. Uiteraard kan dit tijdens onze openingstijden, zie hiervoor Contactinformatie.

LET OP: Tex-O-Fun kan goederen rechtstreeks via de fabrikant naar u versturen. Is dit van toepassing op uw bestelling en u heeft niet de juiste artikelen of een onvolledige zending ontvangen dan dient u Tex-O-Fun hiervan schriftelijk, bijvoorbeeld per email, op de hoogte te stellen.

Wij zorgen ervoor dat het pakket bij u wordt afgehaald of anderszijds wordt geretourneerd. U ontvangt hierover schriftelijk bericht. Het eigenhandig retourneren van de goederen naar Tex-O-Fun valt onder uw eigen risico, de daarbij behorende kosten komen voor rekening van de klant.

Verzendkosten

Retourneert u gedeeltelijk of de gehele bestelling, dan dient u in eerste instantie zelf de verzendkosten voor uw rekening te nemen. Als u bij uw retourzending een nieuwe bestelling plaatst, brengen we de standaard verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen. Dit geldt ook voor nieuwe bestellingen van hetzelfde artikel in een andere maat of kleur. Kijk voor het overzicht onder Verzendkosten.

Zo volgt u uw retourzending

U dient uw retourzending via TNT, DPD, DHL of GLS te retourneren, omdat u hierbij een pakket/barcode krijgt die u kunt tracen. Pakketten zonder barcode worden op eigen risico verzonden. Er kan dan ook geen recht tot vergoeding of ruilen worden geclaimd indien de retourzending niet door ons is ontvangen.

Bewaar het verzendbewijs daarom zorgvuldig! Mocht een zending onverhoopt kwijt raken, dan dient dit als bewijs.

Is het meer dan 14 dagen geleden dat u iets retour heeft gestuurd en is uw retour nog niet verwerkt of teruggestort op uw bankrekening, dan kunt u het beste even contact opnemen met ons op 053-4363500 of via info@tex-o-fun.nl.

Tegoed

Als u uw bestelling via iDEAL heeft betaald en u retourneert het artikel, dan wordt het bedrag automatisch binnen 30 dagen teruggestort. Wanneer u op een andere wijze heeft betaald, bijvoorbeeld via PayPal of CreditCard, dan wordt het bedrag automatisch verrekend met uw openstaande bestellingen.

Mocht na de verwerking van een retour een tegoed zijn ontstaan, dan wordt dit automatisch verrekend met uw volgende bestelling. Bestelt u niets, dan storten wij uw tegoed automatisch binnen 30 dagen terug op het bij ons bekende rekeningnummer. Tegoeden, ontstaan door het verzilveren van een waardebon, betalen wij niet uit.